Gönderen Konu: Zemin katın dükkan üstün konut olduğu projede gömme balkon bulunması..  (Okunma sayısı 3608 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sevdenurtokur

• Jr. Member
  • **
  • Karma-Rep-Kudo: 1
  • Sayın üyemiz, Buraya Kişisel bir Metin Yazabilirsiniz.
  • Meslek: mimar
  • Şehir/city: sakarya
Arkadaşlar Merhaba;
1) Dosyasını eklemiş olduğum projem 2 katlı, dükkanın üstündeki katta gömme balkon var ve burası alt kısımda dükkan olduğu için balkonu işlemek zorunda kalıyorum, sadece döşeme tanımlayamıyorum olmuyor bölge tanımlıyorum duvar istiyor ama orası balkon yani duvar yok böyle bir durumda ne yapmam gerekiyor
2) balkon olan kısma bölge seçtiğim için bölge tipi istiyor, eğer bölge tanımlamak zorunda isem bölge tipi ne olmalı
3) dükkan olduğunda bölge tipini mağaza olarak seçtim doğru mudur?
Foruma baktığımda zemin katın dükkan olmasıyla ilgili çok başlık göremedim bu yüzden yeni konu açmak durumunda kaldım benim gibi sorun yaşayan başkası olursa faydalanabilir diye..

eitasarim.com forum

Çevrimdışı <-ei->

• Bilgi Paylaştıkça Çoğalır.
  • Administrator
  • Karma-Rep-Kudo: 204
  • Eee Ne olacak şimdi!?
    • eitasarim.com tasarımda yeni adresiniz
  • Şehir/city: Ankara
Balkon olan yere çatı çizin... Teras çatı...
Paylaşmak Güzeldir...

eitasarim.com forum

Çevrimdışı sevdenurtokur

• Jr. Member
  • **
Balkon olan yere çatı çizin... Teras çatı...

bölge içinde duvar tanımlanmadığı için daireye ayrı balkona ayrı bölge çizmem gerekti ve bölge içinde en az 3 duvar istiyor, yani bu durumda benim projenin dışına çıkmam gerekiyor

Çevrimdışı frhtdna

• Jr. Member
  • **
  • Karma-Rep-Kudo: 3
  • eitasarim.com Forum 'a Hoşgeldiniz!
  • Şehir/city: Kastamonu
Balkon alanları daireden ayrı bir bölge olarak tanımlanmaz. Daireye dahil edilir ve sanki herhangi bir odaymış gibi etrafına duvar tanımlanır. Balkonu diğer odalardan ayırmanıza da gerek yoktur. Sadece dış duvarlarını tanımlamanız yeterlidir. Balkon için ayrı bölge tanımlamanıza gerek yoktur. Daireye dahil etmelisiniz. İyi çalışmalar.

Çevrimdışı sevdenurtokur

• Jr. Member
  • **
Balkon alanları daireden ayrı bir bölge olarak tanımlanmaz. Daireye dahil edilir ve sanki herhangi bir odaymış gibi etrafına duvar tanımlanır. Balkonu diğer odalardan ayırmanıza da gerek yoktur. Sadece dış duvarlarını tanımlamanız yeterlidir. Balkon için ayrı bölge tanımlamanıza gerek yoktur. Daireye dahil etmelisiniz. İyi çalışmalar.

1)o halde odaymış gibi duvar çizip kiriş ve balkon parapeti ararsındaki kısımdan aydınlanacağı için o açıklık kadar olan kısma boydan pencere çizsem uygun olur mu?

2) Birde bina özelliklerine rezidans (altı dükkan üstü konut olduğu için) demek, dükkanın bölgesi içinse mağaza tanımlamak doğru mudur?

Çevrimdışı dirittoo

• Full Member
  • Karma-Rep-Kudo: 4
Balkonlar daireye katılmamalıdır, ısıtılan bir bolge değil, o yuzden dış duvarları tanımlanmalı, alan olarak daireye dahil edilmemelidir.

Çevrimdışı frhtdna

• Jr. Member
  • **
1) Parapet ölçülerine gerek yok. Balkondaki pencere boyutları ne ise onu dış duvarda tanımlamanız yeterlidir.
2) Mağaza olarak girmeniz bence doğru.

Çevrimdışı frhtdna

• Jr. Member
  • **

eitasarim.com forum