Gönderen Konu: Beptr 3D Görüntü Hatası  (Okunma sayısı 5565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kadir-34

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 68
  • Karma-Rep-Kudo: 14
  • Cinsiyet: Erkek
  • eitasarim.com Forum 'a Hoşgeldiniz!
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Şehir/city: İstanbul
Ynt: Beptr 3D Görüntü Hatası
« Yanıtla #20 : 08 Kasım 2019, 14:52:49 »
3D ye tıklayınca Number of points must be 0 or >3

böyle HATA VERİYOR

OLMAYAN CATIYA DA HATA VERIYOR. ÇATI KOMPLE SILDIM



Son katta Yani çatı katında;
Aşağıda ki resimde okla işaretlediğim yerde çatı var onu sil (çizgi halinde) birde resmi taşıyıp referansları tekrar tanımla hata 3 4 tane kalıyor
Çatı çizgisini bulmak için Çatı katmanı çizgi kalınlığını 20 yap gözle de görürsün.


Ayrıca  Bu çatı çizgisini silince
3D ye tıklayınca Number of points must be 0 or >3
hatası da düzeliyor aşağıya binanında resmini ekledim.


(Bu arada o çatıyı silmeden bende de aynı hatayı veriyordu)


Projeyi denetle dediğimde hata bulunmadı demesine rağmen 3D 'ye bastığımda "Points array must contain 0 or > 1 elemnts" uyarısıyla karşılaşıyorum.Çözüm hakkında bilgisi olan var mı ?(Çatıya kalınlık verdim ama kalıntı göremedim)

eitasarim.com forum

Ynt: Beptr 3D Görüntü Hatası
« Yanıtla #20 : 08 Kasım 2019, 14:52:49 »

Çevrimdışı <-ei->

  • Bilgi Paylaştıkça Çoğalır.
  • Administrator
  • *********
  • İleti: 265
  • Karma-Rep-Kudo: 204
  • Cinsiyet: Erkek
  • Eee Ne olacak şimdi!?
    • eitasarim.com tasarımda yeni adresiniz
  • Şehir/city: Ankara
Ynt: Beptr 3D Görüntü Hatası
« Yanıtla #21 : 09 Kasım 2019, 14:52:11 »
3D ye tıklayınca Number of points must be 0 or >3

böyle HATA VERİYOR

OLMAYAN CATIYA DA HATA VERIYOR. ÇATI KOMPLE SILDIM



Son katta Yani çatı katında;
Aşağıda ki resimde okla işaretlediğim yerde çatı var onu sil (çizgi halinde) birde resmi taşıyıp referansları tekrar tanımla hata 3 4 tane kalıyor
Çatı çizgisini bulmak için Çatı katmanı çizgi kalınlığını 20 yap gözle de görürsün.


Ayrıca  Bu çatı çizgisini silince
3D ye tıklayınca Number of points must be 0 or >3
hatası da düzeliyor aşağıya binanında resmini ekledim.


(Bu arada o çatıyı silmeden bende de aynı hatayı veriyordu)


Projeyi denetle dediğimde hata bulunmadı demesine rağmen 3D 'ye bastığımda "Points array must contain 0 or > 1 elemnts" uyarısıyla karşılaşıyorum.Çözüm hakkında bilgisi olan var mı ?(Çatıya kalınlık verdim ama kalıntı göremedim)




Çok Uğraştım ama olmadı Üzgünüm...ben çatıyı tek parça yaptım, benim gönderdiğimden devam edecekseniz çatı özelliklerini düzeltmelisiniz.
Paylaşmak Güzeldir...

Çevrimdışı kadir-34

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 68
  • Karma-Rep-Kudo: 14
  • Cinsiyet: Erkek
  • eitasarim.com Forum 'a Hoşgeldiniz!
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Şehir/city: İstanbul
Ynt: Beptr 3D Görüntü Hatası
« Yanıtla #22 : 09 Kasım 2019, 15:18:04 »
Teşekkürler
(Çatıyı tek parça yaptım öyle de olmadı ;başka hataları böyle parçalı yapınca bazen çözebiliyor diye parçalı yaptım.)

Çevrimdışı huramiral

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 71
  • Karma-Rep-Kudo: 20
  • Cinsiyet: Erkek
  • eitasarim.com Forum 'a Hoşgeldiniz!
  • Meslek: Makina Mühendisi
  • Şehir/city: bursa
Ynt: Beptr 3D Görüntü Hatası
« Yanıtla #23 : 30 Aralık 2020, 01:47:31 »
Arkadaşlar İyi akşamlar; Bilgisayarımın arızalanmasından dolayı aynı olay ile bende karşılaştım. Forumda Erdoğan beyin mesajı ile  bu uyarıya muzdarip olmuş benim dışında kişilerde oldugunu gördüm..
Konuyu bahsedildiği gibi verilen linkler ve dosyalarda  denemeleri downloadları yaptım açıkcası düzelmedi.
Sorunun kaynağını en son arattıgımda  :
assimp64.dll dosyasını  " assimp64.dll eksik veya bulunamadı hatası alıyorsanız, Windows işletim sisteminde sorunun çözümü için yapılmasını gerekenleri ve DLL dosyasını sayfa içerisinde bulabilirsiniz." diye belirtmiş olan https://www.dlldosyaindir.com/assimp64-dll/ web sitesinde buldum..
Yanlız : dikkat !
Burda bahsetiğimiz assimp64.dll dosyasını sistem 32 klasörü içine değilde..bakanlıktan indirmiş oldugunuz ekb/data/modelwiever/assimp64.dll dosyası için yapacaksınız..
Çizim çalıştıgınız klasördeki Assimp64.dll dosyası silinecek ve yerine linkte verilen sitedeki assimp64.dll dosyası yerine konacak..Bunu deneyince ve 2 farklı bakanlık klasöründe de doğrulayınca işin düzeldiğini gördüm.
Bakanlığa da düzeltmeleri için  mesajı ilettim. İlginize sunarım.Kolay gelsin..İyi akşamlar..

eitasarim.com forum

Ynt: Beptr 3D Görüntü Hatası
« Yanıtla #23 : 30 Aralık 2020, 01:47:31 »