Gönderen Konu: Dubleks katları nasıl gösteriyorsunuz?  (Okunma sayısı 3429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mühendis_57

• Yeni üye
  • *
  • Karma-Rep-Kudo: 1
  • eitasarim.com Forum 'a Hoşgeldiniz!
  • Meslek: Elektrik-Elektronik Mühendisi
  • Şehir/city: Sinop
Dubleks katları nasıl gösteriyorsunuz?
« : 27 Nisan 2018, 17:33:31 »
- Dubleks katlarda, üst kat ile alt kat ile birolduğundan nasıl göstermemiz gerekiyor. Ayrı ayrı mı iklimlendiriyoruz. Üst katı ayrı bir daire olarak göstersem o zamanda fazladan bağımsız bölüm çıkıyor.
- Elektrikli şofben veya termosifon seçtiğimizde sıhhi sıcak su çok yüksek çıkıyor. 160 (F sınıfı) gibi, güç değerleriyle vs. oynuyorum ama pek fark olmuyor nasıl düşürebilirim.

eitasarim.com forum

Dubleks katları nasıl gösteriyorsunuz?
« : 27 Nisan 2018, 17:33:31 »

Çevrimdışı osman007

• Full Member
  • Karma-Rep-Kudo: 20
  • Şehir/city: Ankara
Ynt: Dubleks katları nasıl gösteriyorsunuz?
« Yanıtla #1 : 27 Nisan 2018, 22:15:30 »
ben şahsen dubleks olduğuna bakmıyorum katlardaki daire olan yerleri birleştiriyorum. Mevcut katta bulunan Mutfak salon alanlarını ne kadarsa onu giriyorum, mesela dublekslerde üst katta yada katın birinde  salon mutfak olmuyor oraya onu yazmıyorum, daire başına 20-22 kw ısıtma yazıyorum, -genelde böyle oluyor kombili dairelerde- geçiyorum.
Eğer iki katlı dubleks bir bina ise; ki hiç yapmadım, her kata 10 kw ısıtma koyup yapabilirsin gibi geliyor bana;
-Yükleme yaptığınız yerden daha önce yapılan projelerden benzer varsa onları indirip inceleyebilirsiniz.

Şofbene gelince;
toplam proje uygun çıkıyorsa çokta takmayın sorun değil...
İmza Yok

eitasarim.com forum

« Yanıtla #1 : 27 Nisan 2018, 22:15:30 »

Çevrimdışı Mühendis_57

• Yeni üye
  • *
  • eitasarim.com Forum 'a Hoşgeldiniz!
  • Meslek: Elektrik-Elektronik Mühendisi
  • Şehir/city: Sinop
« Yanıtla #2 : 02 Haziran 2018, 18:04:12 »
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. 5 katlı apartman en üst katta 2 dubleks daire var. Dubleks dairelerin üst katını çatı kat ile birlikte gösteriyoruz sanırım emin olamadım.

Çevrimdışı <-ei->

• Bilgi Paylaştıkça Çoğalır.
  • Administrator
  • Karma-Rep-Kudo: 204
  • Eee Ne olacak şimdi!?
    • eitasarim.com tasarımda yeni adresiniz
  • Şehir/city: Ankara
« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2018, 01:41:26 »
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. 5 katlı apartman en üst katta 2 dubleks daire var. Dubleks dairelerin üst katını çatı kat ile birlikte gösteriyoruz sanırım emin olamadım.

Eğer üst kat çatı arası ise yine daire deyip çatı arası kutucuğunu işaretliyoruz. Birde 2. katlarda mutfak salon olmuyor buraya 1 m2 mutfak salon yazmalısınız.
Paylaşmak Güzeldir...

Çevrimdışı mimar42

• Yeni üye
  • *
  • veni
  • Meslek: mimar
  • Şehir/city: Konya
« Yanıtla #4 : 01 Eylül 2018, 15:59:13 »
aynı sorunu bende yaşıyorum. bodrum kat ,zemin kat ve çatı arasından oluşan villa projesi var , çatı arasında yatak odaları bulunuyor ve çatı eğimi içerisinde değil yani farklı bir çatıya sahip . Sorum şu ; bir zemin kata , bir de çatı arasının üzerine 2 kez mi çatı tanımlamam gerekiyor ?

eitasarim.com forum

« Yanıtla #4 : 01 Eylül 2018, 15:59:13 »