Gönderen Konu: Bep Tr 2 Kömür Elektrik Sera Gazı Emisyonu  (Okunma sayısı 3639 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sebo399

• Yeni üye
  • *
  • Karma-Rep-Kudo: 0
  • eitasarim.com Forum 'a Hoşgeldiniz!
Bep Tr 2 Kömür Elektrik Sera Gazı Emisyonu
« : 04 Kasım 2018, 23:05:21 »
Arkadaşlar öncelikle merhabalar sistemde referans bina doğal gaza göre tanımlandığı için sisteme doğal gaz harici girdiğim tüm ısıtma ve sıcak su sitemleri binanın sera gazını D F arası değerler çıkartıyor buna  bir çözüm bulabilen var mı gerçekten  denemediğim kombinasyon kalmadı hepimizde aynı sorun varsa bunun için bakanlığa toplu mailler atıp sistemi düzeltmelerini sağlayabiliriz.

eitasarim.com forum

Bep Tr 2 Kömür Elektrik Sera Gazı Emisyonu
« : 04 Kasım 2018, 23:05:21 »

Çevrimdışı <-ei->

• Bilgi Paylaştıkça Çoğalır.
  • Administrator
  • Karma-Rep-Kudo: 204
  • Eee Ne olacak şimdi!?
    • eitasarim.com tasarımda yeni adresiniz
  • Şehir/city: Ankara
Ynt: Bep Tr 2 Kömür Elektrik Sera Gazı Emisyonu
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2018, 23:10:19 »
Arkadaşlar öncelikle merhabalar sistemde referans bina doğalgaza göre tanımlandığı için sisteme foğalgaz harici girdiğim tüm ısıtma ve sıcak su sitemleri binanın sera gazını d f arası değerler çıkartıyor buna  bir çözüm bulabilen varmı gerçekten  denemediğim kombinasyon kalmadı hepimizde aynı sorun varsa bunun için bakanlığa toplu mailler atıp sistemi düzeltmelerini sağlayabiliriz
Mesajınızın toplu mail kısmına katılıyorum. Kömürle yapılan ısıtma sistemlerinde genelde F çıkıyor. forumda Son gönderilen mesajlarda dosya içinde ki projede kömürle yapılan bir proje görmüştüm sanırım C çıkmıştı. Bana da ilginç gelmişti.
Paylaşmak Güzeldir...

eitasarim.com forum

« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2018, 23:10:19 »

Çevrimdışı savaş

• Jr. Member
  • **
  • Karma-Rep-Kudo: 3
  • Meslek: mimar
« Yanıtla #2 : 06 Kasım 2018, 11:56:56 »
Elektrikli kombide de aynı sorun çıkıyor kombi sistemleri olarak girilirse gazlı olarak algılıyor yakıt sormadığı için fakat elektrik sistemi girince de sınıfı çok düşük çıkıyor aynı şekilde elektrikli kat kaloriferi olan projelerde de geçerli sıkıntı çıkıyor . Sıcak su sistemi hala düzelmedi elektrik gördüğü gibi otomatik sınıfı çok düşük çıkıyor.

Çevrimdışı ikipel

• Jr. Member
  • **
  • Karma-Rep-Kudo: 11
« Yanıtla #3 : 27 Kasım 2018, 15:54:33 »
Elektrikli kombide de aynı sorun çıkıyor kombi sistemleri olarak girilirse gazlı olarak algılıyor yakıt sormadığı için fakat elektrik sistemi girince de sınıfı çok düşük çıkıyor aynı şekilde elektrikli kat kaloriferi olan projelerde de geçerli sıkıntı çıkıyor . Sıcak su sistemi hala düzelmedi elektrik gördüğü gibi otomatik sınıfı çok düşük çıkıyor.

Hala bu konuda bir çözüm bulunamadı heralde....

Çevrimdışı ogcn

• Yeni üye
  • *
  • Karma-Rep-Kudo: 0
  • Meslek: İnşaat Mühendisi
  • Şehir/city: İzmir
« Yanıtla #4 : 29 Kasım 2018, 17:12:58 »
Arkadaşlar merhaba,

Bende aynı problemi yaşıyorum. Ruhsat ısıtma soba, sıcak su elektrik olarak kesilmiş. Böyle giriş yaptım sera gazı emisyonu D 114 çıktı sonra binayı kuzey açısını değiştirerek güneye baktırdım ve sıcak suyu merkezi seçeneği altında doğrudan yakmalı depolu su ısıtıcı yaptım. Şu an sera gazı emisyonu sınıfı D101 e kadar düştü. Ancak bunu bu şekilde yapmam doğru mu ve sera gazının kurtarması için daha ne yapabilirim. Belgeyi alamazsak bu bina oturma ruhsatı alamayacak mı?

Bina Bep TR V1 zamanında başladı adamlar bir kat yaptı proje 3 katlıydı. Şimdi 2. katı yaptılar ve belediye tekrar EKB istedi yeni versiyona göre. Şimdi de bina EKB alamıyor. Nasıl bir çözüm öneriyorsunuz?

Şimdiden herkese teşekkürler..

Çevrimdışı ikipel

• Jr. Member
  • **
  • Karma-Rep-Kudo: 11
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2020, 13:17:46 »
Merhaba, sorunu nasıl çözdünüz acaba?

eitasarim.com forum

« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2020, 13:17:46 »