Gönderen Konu: Mantık Kurma  (Okunma sayısı 1635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı EMRE

• Yeni üye
  • *
  • Karma-Rep-Kudo: 1
  • Sayın üyemiz, Buraya Kişisel bir Metin Yazabilirsiniz.
  • Meslek: CİVİL ENGİNEER
  • Şehir/city: karaman
Mantık Kurma
« : 27 Aralık 2019, 14:45:31 »
Şimdi ben bep buy programını indirdim ve çalışmaya başladım 3 4 gün bayağı yol aldım ama kafama yatmayan daha doğrusu hatalardan dolayı kafama yatmayan yerler var bana yardımcı olurmusunuz ?

ilk olarak katı tüm binanın katı olarak çiziyorum
sonrasında bölgeyide 1 katta 2 daire olacak şekilde 2 daire 1 adette asansör merdiven holü şeklinde bölüyorum balkonlarıda bölgeye dahil ediyorum .
bu işlemden sonra duvara geçtiğimde bölgelerin içinde dış duvarları çizdiğimde bana hata veriyor duvarlar zon alanından az olamaz diye birinci kafama yatmayan mesele bu yani benim bölge sınırlarım dış duvarlarımın sınırlarımı olmalıdır bunumu anlamalıyım öyle yaptığım zaman hata ortadan kalkıyor .
neyse bölgeleri düzeltiyorum bu sefer dış duvar sınırlarından yapıyorum bu sefer sıra döşemeye geldiği zaman döşeme de bölge sınırlarından büyük olamıyor ama balkonlar ve konsol çıkmalara döşeme tanımlayamıyorum saçma sapan bi döngü saçma sapan bi program 3 günümü aldı ama çözmem gerek mantığını kavramam gerek yardımcı olur musunuz bana ?

birde eğer eki açar bakarsanız benim 1.katım ile 2. katım aynı 1.katta verdiği hatayı ikinci katta vermiyor program

eitasarim.com forum

Mantık Kurma
« : 27 Aralık 2019, 14:45:31 »

Çevrimdışı EMRE

• Yeni üye
  • *
  • Karma-Rep-Kudo: 1
  • Sayın üyemiz, Buraya Kişisel bir Metin Yazabilirsiniz.
  • Meslek: CİVİL ENGİNEER
  • Şehir/city: karaman
Ynt: Mantık Kurma
« Yanıtla #1 : 30 Aralık 2019, 14:28:53 »
hani yokmu cevap verecek bir babayiğit

eitasarim.com forum

« Yanıtla #1 : 30 Aralık 2019, 14:28:53 »

Çevrimdışı fatihgundogdu

• Yeni üye
  • *
  • Karma-Rep-Kudo: 2
  • Buraya Kişisel bir Metin Yazabilirsiniz.
    • -
  • Meslek: ÖĞRENCİ
  • Şehir/city: İZMİR
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2020, 18:58:15 »
Projeye baktım, birçok yerde eksik var. Öncelikle hemen hemen her katta katın mimarisini değiştirmişsin(ölçülerini). Bu yüzden katları tuttuğun yerler çakışmıyordur. Sonrasında hemen hemen her katta konsol döşemesi girmen gerekiyor ve yine aynı şekilde üzeri açık tavan şeklinde girmen gerekiyor. Mor çember içine aldığım yerler üzeri açık tavan şeklinde olacak (düz çatı girmen gerekiyor). Sarı çember içine aldığım yerlerde de konsol döşemesi girmen gerekiyor. Bu şekilde devam etmelisin. Sadece çember içine aldığım yerlerde değil 4-5 noktada daha böyle bir sıkıntı mevcut. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

eitasarim.com forum

« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2020, 18:58:15 »