Gönderen Konu: Mevcut bina Etüdlerinden örnekler..  (Okunma sayısı 3153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı huramiral

• Full Member
  • Karma-Rep-Kudo: 22
  • eitasarim.com Forum 'a Hoşgeldiniz!
  • Meslek: Makina Mühendisi
  • Şehir/city: bursa
Mevcut bina Etüdlerinden örnekler..
« : 25 Şubat 2020, 23:18:09 »
Burada bir kapsam konu oalrak Mevcut binalarda  Ekb hazırlanması ve hazırlanırken Mevcut binalarında  ,"amacına uygun enerji verimliliği" gelişimine yönelik ve ekb alan vatandaşı da bilinçlendirecek uygulamalarıda  peşi sıra sunulması adına burada arada spesifik projeleri koyalım derim.
Bilgi paylaştıkça çoğalır....

eitasarim.com forum

Mevcut bina Etüdlerinden örnekler..
« : 25 Şubat 2020, 23:18:09 »

Çevrimdışı huramiral

• Full Member
Ynt: Mevcut bina Etüdlerinden örnekler..
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2020, 23:35:40 »

bir etüd :ve 9 bloklu rezidans binalar...Kazan daireleri teker teker incelendiğinde..1 kazan dairesi tesisatılarının yalıtımsız olduğu ortaya çıktı..Ve rapor düzenlendi..
Neden ?  her bir vana-yalıtımsız boru-vb. neredeyse 3 daire ısıtacak kadar enerjisini kazan dairesi içinde bıraktığı için..
Bazı uygulamaları yapar iken Yerinde etüd ederek..sadece millete belge satma gayesini gütmeden ..eksik ve hatalarını da  bildirmek gerekli..Mühendislik etiği gereği..Her şeyi  para olarak görmemek lazım..

eitasarim.com forum

« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2020, 23:35:40 »

Çevrimdışı huramiral

• Full Member
« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2020, 23:37:56 »

termal görüntüler ile vatandaşa göremediklerini vererek şunu da etüd raporunda izah ediyoruz..Pencelerinizin dönemlik muhakkak bakımlarını yaptırın..yapmaz iseniz her biri %20-30  1 adet oda peteği gücünde eş değer ısıyı götürüyor..

Çevrimdışı huramiral

• Full Member
« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2020, 23:39:05 »

tasarım hatalarını da (ısı köprülerini göstererek) daire sahiplerine izaH ETMEK..

Çevrimdışı kadir-34

• Full Member
  • Karma-Rep-Kudo: 14
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Şehir/city: İstanbul
« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2020, 23:43:53 »
Paylaşımlarınız için teşekkürler;

EKB konusunda tecrübeli diğer forum üyelerinin de sizin gibi paylaşımlarda bulunmasını rica ederiz.

Çevrimdışı huramiral

• Full Member
« Yanıtla #5 : 25 Şubat 2020, 23:49:08 »
Özellikle kazan daireleri ve apartman yöneticileri :
Bilgi-eğitim-eksikliği ve kanunları bilmemelerinden dolayı hem ömrü geçmiş %30-40 verimli kazanlar ile çalışmaları,
Kazancı eğitimi almış bir personel yada eğitimli bir kontrolcü olmaması ,yönetici ben bakıyorum arada diyerek resmen bomba üstünde oturduklarını bilmemeleri..
Mühendislik etiği gereği yön ve destek olarak ,denetim,bakım,yönetim destekleri konusunda da hizmetleri sunabilmek gerekli..bu vatandaşa ekb belgesin verip kazanlar hakkında uyarıları yapmasa idik..Mmo denetimine kazanlarını kontrole sokmaz ve patlatma valflerinin çalışmadıklarını bilmezler idi..
Kazanları bakıma alındı.. ve Kazancı eğitimi almaları üzerine apartmanda  2 kişi seçildi..raporumuzdan sonra..

Çevrimdışı huramiral

• Full Member
« Yanıtla #6 : 26 Şubat 2020, 00:05:09 »
Bir belgeyi verip geçersek..Ömrü kısa olur..kamuoyu ilgilenmez.anlamaz..Anlatınca da ya pazardan meyve alırken bile baktığımız evlerimizde meğer bu zamana kadar  hiç bakmıyorduk diyebiliyorlar..
Yadda binam nasıl E den c'ye b'ye cıkar ne yaparım diye sorgulamaya başlıyorlar..Çok basit 1 sayfa paraya cevrilmiş bir belgeyi analatan dökümancıgıda eğitim oalrak vermek..
YArın satış kiralama-emlak piyasasında  önem kazanması ve anlaşılması adına..
Bugüne kadar  BUrsa da diğer il dışlarından ekb verdiğini İDDİA EDEN (sehaxxx,akcaxx,szuxx,adxx,besxx gibi) arkadaşlar parayı sevmelerinden sanırım ne anlatmışlar?biraz mühendislik idealistliğinide koyun bir zahmet..

Çevrimdışı Lelüş

• Full Member
  • Karma-Rep-Kudo: 2
  • Sayın üyemiz, Buraya Kişisel bir Metin Yazabilirsiniz.
  • Şehir/city: Kırşehir
« Yanıtla #7 : 26 Şubat 2020, 11:35:42 »

bir etüd :ve 9 bloklu rezidans binalar...Kazan daireleri teker teker incelendiğinde..1 kazan dairesi tesisatılarının yalıtımsız olduğu ortaya çıktı..Ve rapor düzenlendi..
Neden ?  her bir vana-yalıtımsız boru-vb. neredeyse 3 daire ısıtacak kadar enerjisini kazan dairesi içinde bıraktığı için..
Bazı uygulamaları yapar iken Yerinde etüd ederek..sadece millete belge satma gayesini gütmeden ..eksik ve hatalarını da  bildirmek gerekli..Mühendislik etiği gereği..Her şeyi  para olarak görmemek lazım..
Her şeyi para olarak görmemek gerekir ancak emeğinizin karşılığını alabiliyor musunuz peki? Mevcut binalar için hiç bir ölçüm yapılmadan belgeler satılıyor ve yine bunlara mühendisler aracı oluyor.Bulunduğumuz şehirlerde doğruyu anlatsak anlayan olur mu acaba?Sanmıyorum.Konuşulan sadece daire başı 30'a yaptırdım,60'a yaptırdım.

Çevrimdışı huramiral

• Full Member
« Yanıtla #8 : 07 Mart 2020, 00:31:01 »
Sn.Lelüş Mühendis olan Değerini bilecek ve ederinde iş yapacaksa kazanır..Az olsun..değerinde olsun..Bu gösterdiğim işler elbette karşılığını aldığımız,bilinçli müşteri evleridir.
ocak ve şubat aylarında  75.000 adet bina yapılmış..Kim yaptı 100 kişi içinden diye  sormuyorum.(soracak olanlar belli)
Ellerinde rant için belge toplayan ezberci -yalan dolan iş yapmış kişilerden dolayı piyasada insanlar manüpüle edilmiş.
Anladıkların da  artık ne olacaktır bilemiyorum.

eitasarim.com forum

« Yanıtla #8 : 07 Mart 2020, 00:31:01 »